PayRator

    Uw partner voor E-commerce en Payments strategie, internationale groei en proposities.

8 manieren hoe je online strategie de fysieke winkel in trekt

Het lijkt erop dat we langzamerhand vergeten hoe fysieke retail werkt. Bekende namen vallen om en er wordt zoveel gepubliceerd over online shoppen dat dit groter lijkt dan de fysieke retail. Willen we dan niet meer in de echte winkel komen? Onzin natuurlijk. Nog steeds wordt 83 procent van de aankopen, volgens de Thuiswinkel Marktmonitor, in de fysieke winkel gedaan. De sector heeft het natuurlijk wel moeilijk. Om te veranderen is creativiteit nodig en een duidelijke visie. 

Read more

Bunq, de nieuwkomer! Een eerste indruk

Enige tijd geleden kondigde Ali Niknam al aan dat hij de bankwereld ging veranderen. En ja, dat hebben we eerder gehoord. KNAB, de omgekeerde BANK, de bank die het anders doet, kennen we al een tijdje. Maar om nu te zeggen dat dit een doorslaand succes is geworden, dat valt nogal tegen. Het verschil met een gewone bank is vooral dat je vaste kosten betaald per maand in plaats van allerlei variabele kostenposten voor bankpas, transacties, etc. Dat hebben ze overigens goed uitgewerkt met verschillende prijsmodellen en een speciaal pakket voor ZZP’ers en ondernemers. Verder heeft KNAB natuurlijk een nieuwer platform waardoor internetbankieren, financiële planning en informatie over je transacties er gelikter uitziet. Is dat een reden om te switchen? Voor de meerderheid nog niet.

Read more

E-mandates: Wat betekent digitale incassomachtiging voor de online ondernemer?

Onlangs is digitaal incassomachtigen door de Nederlandse banken geïntroduceerd als opvolger van de papieren machtiging. In het kort komt het erop neer dat een klant de machtiging niet afgeeft met het traditionele machtingskaartje of zijn handtekening onder een contract, maar door digitaal akkoord te geven. Hiervoor wordt dan de authorisatiemethode van iDEAL gebruikt.

Read more